Skip to main content

HRVATSKI RADIOAMATERSKI SAVEZ u sklopu akcije Hrvatska Volontira i Dani otvorenih vrata udruga poziva male i velike da dođu u Dalmatinsku 12, Zagreb dvorište Hrvatske zajednice tehničke kulture gdje će radioamateri voditi prezentacije i radionice o komunikacijama i radioorijentaciji:

Četvrtak, 25.5.2017. (10 -16)

SOS radiokomunikacije – prezetnacija komunikacija radiouređajima u kriznim situacijama (poplava, požar, rat…). Komunicirat ćemo s ljudima iz više dijelova Hrvatske (Kvarner, Slavonija, središnja Hrvatska, Zagreb) i na taj način przentirati rad Sustava radiokomunikacija u kriznim situacijama (SRVKS).

SRVKS je radna grupa radioamatera koju je osnovao Hrvatski radioamaterski savez s ciljem edukacije radioamatera te razvoja novih tehnika iz područja komunikacija za slučaj kriznih situacija.

 

DMR – Digital Voice Hot Spot prezentacija, 12-14 h
Doznajte što je budućnost radioamaterizma!

Digitalni radio standardi, DMR, C4FM, DVMEGA, MMDVM, samo su neke od skraćenica koje ćemo demistificirati i pokazati što je zapravo digitalni radio, koje su mu prednosti, koje mane i koliko ga je jednostavno koristiti. Pokazat ćemo da se radiomaterizmom možete baviti gotovo besplatno, a i dalje upoznavati nove tehnologije i nove ljude iz cijelog svijeta.

Pronađi lisicu – Radioorijentacija ili Radiogoniometrija (ARG)
Radiogoniometrija je sportsko-tehnička disciplina koja je slična orijentacijskom trčanju, samo što se u ovoj disciplini, uz kompas i kartu, koristi prijemnik i slušalice. Odašiljač ili predajnik (lisica) se sakrije negdje u prirodu (šumu, park), a radiogoniometrist (lovac) mora pronaći tu lisicu u određenom vremenu na određenem terenu.
Lovac mora loviti kako bi lisicu ulovio.

Vidimo se!

HRVATSKI RADIOAMATERSKI SAVEZ
www.hamradio.hr