Skip to main content

Dana 25.05.2024. godine proveli smo produktivan dan na objektu Falašćak, zajedno s ekipom Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Trnje i članovima Radio kluba Tule i Vužić. Zajedničkim snagama radili smo na uređenju i održavanju objekta, koji je ključan za našu zajednicu. Radovi su obuhvatili širok spektar aktivnosti, s posebnim naglaskom na krčenje zaraslog raslinja koje je uvelike otežavalo pristup objektu.

Članovi DVD-a Trnje donijeli su potrebnu opremu i alate za rad na terenu, uključujući motorne pile, kosilice i druge alate potrebne za čišćenje i održavanje. Njihova stručnost u rukovanju opremom i poznavanje sigurnosnih procedura bili su od neprocjenjive važnosti za uspješan ishod radova.

Fokusirali smo se na čišćenje i uklanjanje guste vegetacije koja je rasla oko objekta i njegovih prilaznih puteva. Zbog neodržavanja, vegetacija je znatno narasla, otežavajući pristup i ugrožavajući sigurnost objekta.

Nakon napornog rada, svi sudionici okupili su se na zajedničkom ručku, koji je organiziran kao znak zahvalnosti za trud i angažman svih prisutnih. Ovo druženje pružilo je priliku za razmjenu iskustava, jačanje međusobnih odnosa i planiranje budućih aktivnosti.