Skip to main content

O SRVKS-u

Sustav radio veza u kriznim situacijama okuplja građane, a osobito licencirane radioamatere koji ostvaruju osobne i zajedničke interese te javne potrebe u zaštiti i spašavanju građana i imovine za djelovanja u sustavu zaštite i spašavanja .

Sustav radio veza u
kriznim situacijama

Registar udruga Republike Hrvatske
broj 21012992 od 16. travnja 2018.
u Zagrebu.

OIB: 94361964631
IBAN: HR6624840081135071530

Email:
srvks@srvks.hr

SRVKS aktivno sudjeluje u vježbama zaštite i spašavanja u domeni radiokomunikacija na području Republike Hrvatske samostalno, ali i s ostalim službama (CZ, MUP RH itd.), te nastoji izgraditi učinkovit sustav veza radi brže i kvalitetne provedbe mjera zaštite i spašavanja na terenu.

Članstvo SRVKS-a, između ostalog, čine profesionalni vatrogasci, djelatnici MUP-a, djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, djelatne vojne osobe itd., a koji se u svoje slobodno vrijeme bave i radioamateriznom.

SRVKS uvježbava i educira svoje članove za rad u sustavu veza u kriznim situacijama korištenjem radioamaterskih uređaja te ih priprema za brzo postavljanje sustava veza, za prijenos informacija, zapovijedi i zahtjeva za pomoć te sudjelovanje u ostalim oblicima zaštite i spašavanja u katastrofama.

U svom radu koristimo digitalne i analogne komunikacije na kratkom valu, UKV-u te na višim frekvencijama.

Imamo izgrađenu i repetitorsku mrežu diljem cijele Hrvatske.

RADNE FREKVENCIJE

Operativni centri veze